Oct8

Kartonska embalaža po meri za različne namene

Danes ima že skoraj vsak izdelek svojo embalažo. Embalaža je pomemben del podobe produkta, na podlagi katere se lahko kupec odloči za nakup ali pa tudi ne. V podjetju Jamnik smo ponosni na delo, ki ga opravljamo, saj so naši izdelki kakovostni, predvsem pa čudoviti in pogosto pomagajo prevesiti tehtnico v prid nakupa določenega izdelka. Izdelava embalaže je naša strast, čudovita darilna embalaža, kartonska embalaža za steklenice in druge izdelke pa je naš ponos. Skoraj vsako gospodinjstvo v Sloveniji ima doma izdelek, ki ga je nekdaj ščitila in krasila prav naša kartonska embalaža.

Morda se tega ne zavedate, a embalaža je skoraj tako pomembna kot izdelek, ki se v njej skriva

Že od nekdaj je namen embalaže predvsem zaščita produkta pred negativnimi vplivi transporta in skladiščenja. V nekaterih primerih omogoča, da med transportom izdelke lažje zložimo enega na drugega, kar omogoča, da jih naenkrat prepeljemo več. Izdelava kartonske embalaže je proces, ki je od začetka do danes doživel mnogo sprememb.

 izdelava kartonske embalaže

A kartonska embalaža po meri in druga embalaža je še veliko več kot zgolj zaščita izdelka. Prvi stik kupca s produktom se običajno zgodi ravno preko embalaže. Raziskave pa kažejo, da se za produkt odločimo v sedmih sekundah od tega, ko ga prvič zagledamo. Ravno zato je izjemnega pomena, da je embalaža pripravljena z enako skrbnostjo kot produkt sam. Raziskave so celo pokazale, da je za kupca embalaža skoraj enako pomembna kot znamka izdelka, ki ga kupujejo. Še več; pri podjetjih, ki vložijo nekaj časa in denarja v razvoj embalaže, se je število kupcev bistveno povečalo, skoraj za 30 odstotkov. Ravno zato so podjetja, ki jim kruh prinaša izdelava kartonske embalaže (oziroma izdelava embalaže nasploh), izjemnega pomena.

Embalaža lahko kupcu s svojim izgledom podzavestno sporoča mnoge stvari o izdelku, za katere pa ni treba, da so na embalaži tudi izrecno navedene. Njena barva lahko sporoča, ali je izdelek v njej namenjen ženskam, moškim ali otrokom. Rožnati, rdeči in vijolični odtenki seveda nagovarjajo ženske, modri in sivi pa moške. Embalaža izdelkov za otroke je običajno bolj živahnih barv in je tudi bolj pisana. Odtenki zelene in drugih naravnih barv sporočajo, da je izdelek okolju prijazen. Moderna, minimalistična grafika sporoča, da je izdelek in podjetje, ki ga proizvaja, v koraku s časom. In tako dalje.

Embalaža ima dolgo tradicijo

Prvotni namen embalaže je bil, kot velja še danes in kot omenjamo zgoraj, zaščita dobrin in lažji transport z ene lokacije na drugo. Še posebej pomembna je bila v lovsko nabiralniških skupinah, ki so živele nomadsko življenje, kar je pomenilo, da na nobenem kraju niso dolgo ostale. Takratni ljudje so dobrine zavijali v listje, živalske kože in jih celo pospravljali v izdolbene in posušene buče.

Image #0

Kartonska embalaža oziroma njeni daljni predniki izvirajo iz Kitajske. Izdelava embalaže je tedaj potekala nekoliko drugače kot danes. Zgodovinski viri nakazujejo, da naj bi v prvem oziroma drugem stoletju našega štetja Kitajci hrano zavijali v obdelano lubje. Tehniko izdelave tovrstne embalaže so tekom stoletju dodobra izpopolnili in jo uporabljali za čedalje več izdelkov. Danes je kartonska embalaža zelo drugačna od tistih prvih paketov, izdelanih iz obdelanega lubja, pa tudi njena vloga se je nekoliko spremenila oziroma se je še razširila. Že od samega začetka prodaje izdelkov v embalaži se prodajalci zavedajo, kako veliko vlogo ta igra pri kupčevem procesu odločanja, zato se že od nekdaj trudijo, da je čimbolj privlačna.

Morda niste vedeli, kako zelo star izum je karton. Patentirali so ga že v 19. stoletju, izumili pa že nekaj stoletij prej – seveda na Kitajskem. Približno dve desetletji po patentu je sledila še prva patentirana kartonska škatla. V prvi polovici 19. stoletja so začeli tudi množično proizvajati papirnate vrečke.

Zakaj je kartonska embalaža še danes tako priljubljena? Prednost kartonske embalaže je v tem, da je lahka in zložljiva, a še vseeno dobro zaščiti izdelek, poleg tega pa so določene vrste embalaže iz kartona prijaznejše do okolja od na primer plastične in kompozitne embalaže, saj jih je lažje reciklirati.

Darilna embalaža darilu poveča vrednost

Tako kot embalaža predstavlja prvi stik kupca z izdelkom na polici in dokazano močno vpliva na odločitev o (ne)nakupu, tako se tudi obdarovanec mnogo bolj razveseli darila, če je to pakirano v lično embalažo. Darilna embalaža naredi darilo bolj pomenljivo in obdarovancu da vtis, da je njegova ljubljena oseba pred nakupom dobro premislila, katero darilo izbrati. Tako recimo ne podarjate zgolj gela za tuširanje, mleka za telo in gobice za umivanje, ampak domači spa set, ki ima za obdarovanca veliko večji pomen. Ne podarjate samo steklenice vina in dveh kozarcev, ampak komplet za razvajanje v dvoje. Ne podarjate zgolj parfuma in gela po britju, temveč set za pravega moškega v vašem življenju. Tovrstna darilna embalaža oziroma njihova vsebina se še posebej dobro prodaja v času božičnih in novoletnih praznikov ter okrog valentinovega in drugih praznikov, za katere je značilno obdarovanje, saj marsikdo svojim najdražjim podari ravno enega od omenjenih setov.

Image #0

Med darilno embalažo spada tudi kartonska embalaža za steklenice. Tudi ta je seveda deloma namenjena zaščiti steklenice, v še večji meri pa darilo povzdigne na naslednjo raven. Na voljo je v različnih oblikah in tako zadovoljuje različne potrebe kupcev. Kartonska embalaža za steklenice je običajno na voljo v naravni, svetlorjavi barvi, ki poudarja, da je vsebina steklenice izdelana iz najkakovostnejših in samo naravnih sestavin. Seveda pa jo je mogoče proizvesti tudi v drugih barvah.

Če vas zanima kartonska embalaža po meri, bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in se dogovorili za izdelek, ki vam bo ustrezal. Kot podjetje, katerega glavna panoga je izdelava kartonske embalaže in izdelava embalaže nasploh ter ima na tem področju že 30 - letno tradicijo, smo gotovo vredni vašega zaupanja. Pri dvigu popularnosti vaših izdelkov vam lahko ogromno pomaga ravno Kartonska embalaža. Cenik oz. ponudbo vam bomo posredovali v odgovor na vaše poslano povpraševanje.

V kolikor bi želeli, da v našem podjetju izdelamo emlabažo za vaše produkte, nam lahko kadarkoli pošljete povpraševanje s klikom na to povezavo: www.jamnik.si/sl/povprasevanje

6. December 2023

Od standardnih do prilagojenih rešitev embalaže

Napredne embalažne rešitve za vaš izdelek
Preberi več

8. November 2023

Naj vaši produkti izstopajo med množico prazničnih daril

Izjemna darila si zaslužijo izjemno embalažo
Preberi več

3. October 2023

Veste, kakšna mora biti vaša TAKE AWAY embalaža?

Ni vsaka embalaža primerna za direkten stik z živili.
Preberi več

8. September 2023

TO tehnologijo potrebujete za vašo embalažo

Pogosto poudarjamo, da imamo v podjetju Jamnik d.o.o. znanje, ki nam omogoča ustvarjanje najlepših embalaž. Vendar pa samo znanje ni dovolj. Pomembna je tehnologija.
Preberi več

1. August 2023

Od ideje do izvedbe

Vabimo vas na potovanje skozi proces ustvarjanja edinstvene embalaže za vaš izdelek!
Preberi več

27. June 2023

Zmanjšujemo ogljični odtis

Pravijo, da je dobre stvari treba deliti. Zato želimo z vami deliti plod naših prizadevanj za zmanjšanje ogljičnega odtisa našega podjetja.
Preberi več

31. May 2023

Je recikliran karton res boljši za okolje?

Vsem nam je mar za okolje, kajne? Zato radi izbiramo materiale, ki so trajnostni in reciklirani. Karton je trajnostni material - preverite, kako izbrati pravega.
Preberi več

3. May 2023

Certifikat, ki sporoča, da vam je mar

Ste vedeli, da kar 80 % potrošnikov po vsem svetu od podjetij pričakuje, da bodo zagotovila, da njihovi papirnati izdelki ne prispevajo h krčenju gozdov ali k ogrozitvi naravnih habitatov?
Preberi več

2. May 2023

Embalažni trik za WAU efekt - primer dobre prakse

Vsi želimo, da bi naši izdelki izstopali na polici. S kombinacijo pravih efektov lahko poskrbite, da niti en kupec ne bo uspel iti mimo police z vašim izdelkom, ne da bi mu ta ukradel pozornost!
Preberi več

12. April 2023

Embalaža z vročim tiskom s folijo ali z metalic Pantone barvami?

Embalaža je ključnega pomena za uspešno predstavitev izdelka. Razkrivamo vam prednosti in slabosti embalaže z vročim tiskom s folijo ali z metalic Pantone barvami. Preberite več in odkrijte, kaj…
Preberi več

16. March 2022

UGRA certifikat

Jamnik je marca 2022 poleg štirih organizacijskih certifikatov pridobil še tehnični UGRA certifikat PSO. V podjetju smo ponosni, da smo prvi v Sloveniji, ki imamo PSO certifikat od kompetenčnega c…
Preberi več

12. June 2021

Jamnik d.o.o. v družbi najboljših

Vlaganje v razvoj in naše zaposlene, skrb za okolje in naše kupce so nas pripeljali v krog potrjenih podjetji z statusom Excellent Small & Medium Enterprises na kar smo izjemno ponosni. Še napr…
Preberi več

27. December 2020

Plastificiranje

V podjetju Jamnik lahko za vašo embalažo med drugim izberete plastifikacijo kartona. Namen plastifikacije je dodatna zaščita tiskovine.
Preberi več

16. December 2020

Izdelava škatel po meri za vse priložnosti in darila

Izdelava škatle po meri v našem podjetju je opravljena hitro in kvalitetno. Poskrbeli bomo, da bo vaša nova embalaža pritegnila vaše kupce.
Preberi več

9. December 2020

Valovit karton je vsestransko uporaben

Valovit karton je vsestransko uporaben in se najpogosteje uporablja za izdelovanje raznovrstne embalaže za najrazličnejše izdelke.
Preberi več

30. November 2020

Lepljenje

Lepljenje je tehnika spajanja dveh površin z lepilom tako, da se ne ločita več. Katero lepilo izberemo, je odvisno od tega, katere materiale bomo uporabili. Obstajajo različni materiali z različ…
Preberi več

5. October 2020

Kaširana embalaža – dovršen videz in vrhunska kakovost v enem izdelku

Kaširanje je postopek izdelave embalaže, ki se danes zaradi svoje kakovosti pogosto uporablja. Kaširana embalaža vrhunske kakovosti za boljšo prodajo izdelkov.
Preberi več

1. October 2020

Škatle / zloženke visoke kakovosti

Naša kartonaža se ponaša z visoko kakovostjo, naši izdelki pa so izdelani na trajnosten in okolju prijazen način. Kakovostna kartonaža lahko pozitivno vpliva na prodajo.
Preberi več

15. July 2020

Bonitetna odličnost

Ponosno oznanjamo, da smo si prislužili najvišje bonitetno priznanje - AAA platinasto bonitetno odličnost.
Preberi več

17. June 2020

Nov kodeks poslovne etike

Zadovoljne stranke, zaupanje in dolgoročno trdno partnerstvo, so ključni temelji našega poslovanja. To poslanstvo živimo tudi v praksi.
Preberi več

1. April 2020

Naložba v prihodnost

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija
Preberi več

14. November 2019

Cetifikat 22000:2005

V podjetju Jamnik odgovorno pristopamo k proizvodnji embalaže za prehrano in tako doprinašamo svoj del v verigi zagotavljanja varnih živil. Zavedamo se, da imajo ozaveščeni potrošniki velike zah…
Preberi več

19. November 2018

Potiskana embalaža, lepa in uporabna škatla je nekaj, kar res znamo.

Začetki družinskega podjetja Jamnik segajo v leto 1988. Izseku valovitega kartona se leto kasneje pridruži program kaširane embalaže, 1991 leta uvedemo še proizvodnjo zloženk iz polnega kartona…
Preberi več

18. November 2018

Nov 7-barvni KBA offset tiskarski stroj za tisk na karton

Krepitev naše konkurenčnosti na trgu, zagotavljanje konstantne kvalitete odtisa in hiter odziv za naše stranke - vse to smo pridobili z zagonom novega 7-barvnega KBA tiskarskega stroja z dvema lak …
Preberi več

17. September 2018

Nova investicija - stroj za foliotisk in izsek Yoco

Povečanje dodane vrednosti embalaže je trend pri pozicioniranju artikla na trgovske police. Foliotisk kot oblika dodelave potiskane embalaže je v porastu.
Preberi več

16. September 2018

Prihaja ISO 22000

V podjetju Jamnik d.o.o. smo v avgustu 2018 pričeli s pridobivanjem novega certifikata ISO 22000, ki skrbi za varnost živil.
Preberi več

15. September 2018

Kartonska embalaža po meri naročnika

Velik del naših škatel je narejen in skonstruiran posebej po željah in zahtevah naših naročnikov. Proces konstruiranja se začne, ko nam stranka opiše vse zahteve in ...
Preberi več
3d vzorčnik jamnik d.o.o.
Prijavite se na e-novice

Vaše osebne podatke bo Jamnik d.o.o., Barletova cesta 4s, Medvode, do preklica obdeloval za namen pošiljanja naših e-novic in ponudbe na podlagi vaše privolitve. To lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Več o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.