Politika zasebnosti

Upravljavec osebnih podatkov je Jamnik d.o.o., Barletova cesta 4s, 1215 Medvode, Slovenija

Ko obiščete našo spletno stran

Ko obiščete našo spletno stran, za kratek čas, najdlje pa do konca seje, shranimo vaš IP naslov. Če naš sistem ugotovi, da ne izvajate nobenih dejavnosti, ki bi ogrozile delovanje naše spletne strani, se ta podatek samodejno izbriše.

V primeru, da naš sistem ugotovi, da izvajate aktivnosti, ki so očitno nezakonite ali očitno uperjene v smer onemogočanja delovanja spletne strani, se vaš IP naslov shrani trajno in ga naš sistem uvrsti na črno listo IP naslovov (“black list“) ter vam posledično onemogoči nadaljnjo uporabo spletne strani.

Podrobneje

Pravna podlaga: za obdelavo osebnih podatkov: na podlagi lastnega zakonitega interesa (člen 6(1)f GDPR) upravljavec osebne podatke obdeluje za namen varnosti spletne strani in preprečevanju nezakonitih aktivnosti na njej (denimo vdorov, preprečevanju zlonamernih kod ipd.).

Kategorije uporabnikov: ponudnik gostovanja spletne strani in ponudnik varnostnih rešitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: najdlje do konca seje (splošno pravilo) oz. trajno (za primere poskusa zlorab).

Pravice posameznikov: ugovor, dostop do podatkov, popravek, omejitev obdelave. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na info@jamnik.si.

Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Če se prijavite na naše e-novice

Na e-novice ste se lahko prijavili prek spletnega obrazca ali prek drugih naših kanalov. Na prijavnici ste lahko označili, da želite prejemati vsa splošna obvestila o novostih, ponudbi in nagradnih igrah in / ali, da želite prejemati personalizirane novice – le obvestila o novostih, ponudbi in nagradnih igrah, za katere predvidevamo, da vas zanimajo. Predvidevanje temelji na vašem koriščenju storitev oziroma izdelkov iz naše ponudbe (vključno s povpraševanjem).

Od prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu ali pa nas o tem obvestite po e-pošti.

Podrobneje

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov: osebna privolitev (člen 6(1)a) GDPR), ki jo lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (člen 6(1)f GDPR) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za trženje. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca. Osebni podatki se prenašajo v ZDA na podlagi Izvedbenega sklepa Komisije (EU) 2021/914.

Rok hrambe: do preklica privolitve.

Pravice posameznikov: preklic privolitve, ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti info@jamnik.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Možnost pritožbe: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si)

Če nas kontaktirate prek spleta

Vaše osebne podatke bomo na podlagi zakonitega interesa (komuniciranje s strankami in javnostjo, člen 6(1)f GDPR) obdelovali za namen odgovora na vaše vprašanje oz. poizvedbo. Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka naše komunikacije, nato jih bomo izbrisali. Če se boste odločili za kasnejše sodelovanje z nami, bomo uporabili drugo ustrezno pravno podlago (kot je npr. izvajanje pogodbe, o čemer vas bomo kasneje tudi posebej obvestili). Vaše osebne podatke bo lahko obdeloval tudi naš obdelovalec, pri katerem spletna stran gostuje in s katerim ima upravljavec sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov. Že med samo komunikacijo lahko obdelavi ugovarjate, kar bo imelo za posledico izbris vaših osebnih podatkov. Glede obdelave osebnih podatkov imate pravico dostopa do osebnih podatkov, pravico do popravka in do omejitve obdelave ter pravico do ugovora. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti info@jamnik.si. Če menite, da vam vaših pravic ne bomo ustrezno izvrševali, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu RS.

Če nam pošljete povpraševanje

Veseli bomo, če vas bodo naše storitve zanimale in nam pošljete povpraševanje. Za to bomo potrebovali vaše ime, priimek, firmo, v imenu katere pošiljate povpraševanje, in kontakt. Te podatke potrebujemo za namen in pravno podlago izvedbe pogodbe (pogajanja za sklenitev pogodbe), torej da vam pripravimo ponudbo.

Če nam teh podatkov ne boste želeli posredovati, vam ne nujno bomo mogli poslati naše ponudbe. Vaše osebne podatke hranimo 5 let od zaključka nakupa oz. poravnave vseh obveznosti. Če se za našo ponudbo ne odločite, pa bomo vaše osebne podatke izbrisali po zaključku veljavnosti ponudbe.

Podrobneje

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov: ukrepi pred sklenitvijo pogodbe in (v primeru sprejema ponudbe) sklenitev kupoprodajne pogodbe (člen 6(1)b) GDPR). Če posameznik podatkov ne priskrbi, sklenitev pogodbe nujno ne bo mogoča. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (člen 6(1)f GDPR) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za analizo. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Rok hrambe: 5 let od dneva nakupa oz. poplačila vseh obveznosti, osebne podatke, potrebne za davčne namene, pa 10 let. V primeru, da posameznik ponudbe ne sprejme, se osebni podatki izbrišejo po izteku veljavnosti ponudbe.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti info@jamnik.si.

Možnost pritožbe: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

-->