PackLAB

Standardne oblike embalaže


Oblikovanje mreže za embalažo se lahko naredi povsem individualno glede na njeno vsebino. V oddelku tehnologije naša razvojna ekipa dela odlične rešitve prilagojene vašim potrebam seveda pa je večina standardnih oblik. Na tej strani je predstavljeno 9 najbolj pogosto uporabljenih oblik skupaj z opisom. Ostale standardne oblike najdete v FEFCO katalogu na tem linku.

Mere embalaže vedno podajamo v zaporedju dolžina (D), širina (Š), višina (V). Za dolžino vedno navajamo daljšo stranico, medtem ko za širino navajamo krajšo stranico, ki se nahaja ob ploskvi, kjer se embalaža odpira. Višina embalaže je dolžina stranice, ki se nahaja med ploskvijo kjer se škatla odpira in njeno nasprotno ploskvijo.

Navajamo notranje mere embalaže, saj so pomembne za prileganje produkta, ki ga pakiramo. Zunanje mere zaradi različnih debelin kartona lahko variirajo, o njih pa se pogovarjamo za namene transporta in konfiguracije palet.

FEFCO 210

Uporablja se večinoma v kozmetiki, farmaciji in pri prehranskih dopolnilih. Zloženke se lahko izdelujejo iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona. Možno je spremeniti oziroma dodati t.i. "kozmetično zapiranje", euro lock, integriran vložek ... Lahko se uporabijo tudi za avtomatsko pakirno linijo.

FEFCO 427

Uporablja se večinoma za tehnične artikle, pošiljanje po pošti ... Zloženke se lahko izdelujejo iz vseh tipov materiala, primarno pa priporočamo valoviti oziroma kaširani karton. Možno je spremeniti zapiranje brez lukenj.

FEFCO 211

Uporablja se večinoma v kozmetiki, farmaciji, pri prehranskih dopolnilih, tehniki … Zloženke se izdelujejo lahko iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona. Možno je spremeniti oziroma dodati t.i. "kozmetično zapiranje", euro lock, integriran vložek ... Lahko se uporabijo tudi za avtomatsko pakirno linijo.

FEFCO 215

Uporablja se večinoma v kozmetiki, farmaciji, pri prehranskih dopolnilih, tehniki ... Zloženke se izdelujejo lahko iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona. Možno je spremeniti oziroma dodati t.i. "kozmetično zapiranje", euro lock, integriran vložek, varnostni zatič ... Dno se sestavlja ročno zato se večinoma uporablja pri manjših količinah.

FEFCO 713

Uporablja se večinoma v prehranskih dopolnilih, tehniki, prehrani … Zloženke se izdelujejo lahko iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona. Možno je spremeniti oziroma dodati t.i. "kozmetično zapiranje", euro lock, varnostni zatič … Sestavljanje tega tipa embalaže je precej hitrejše kot pri podobnih zloženkah saj se dno formira avtomatsko. Posebnosti: zaradi lepljenega dna zdrži večjo težo kot ostali podobni tipi.

FEFCO Tray

Uporablja se večinoma v prehrambeni industriji. Zloženke se izdelujejo lahko iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona. Zalepljeni tray-i zavzamejo več prostora. Posebnosti: lahko se dobavi nelepljen (in ga zalepi kupec na svoji pakirni liniji) ali pa zalepljen.

FEFCO 451 (samo dno) ali 759 (s pokrovom)

Uporablja se večinoma v prehrambeni industriji, tehniki ... Zloženke se izdelujejo lahko iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona. Možno je spremeniti oziroma dodati pokrov.

FEFCO 761 ali 760

Uporablja se večinoma v prehrambeni industriji, tehniki ... Zloženke se izdelujejo lahko iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona.

FEFCO 206

Uporablja se večinoma v prehrambeni industriji, tehniki ... Zloženke se izdelujejo lahko iz vseh tipov materiala, večinoma pa iz polnega kartona. Možne so razne zadrge za odpiranje. Zloženka se dela izključno za pakirne linije (zalepi se 1 točka pri nas, ostalo kupec).

3d vzorčnik jamnik d.o.o.
Prijavite se na e-novice

Vaše osebne podatke bo Jamnik d.o.o., Barletova cesta 4s, Medvode, do preklica obdeloval za namen pošiljanja naših e-novic in ponudbe na podlagi vaše privolitve. To lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Več o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.