Oct5

Kaširana embalaža – dovršen videz in vrhunska kakovost v enem izdelku

Tehnologija in postopki, v katerih nastaja kartonska embalaža, so se v več stoletjih njenega obstoja močno spreminjali. Danes glede na njen namen in način uporabe poznamo več vrst papirnate oziroma kartonske embalaže. Ena od vrst tovrstne embalaže, ki je med najbolj priljubljenimi in najpogosteje uporabljanimi, je kaširana embalaža. Postopek njene izdelave pa se imenuje kaširanje.

Zakaj je embalaža pomembna?

Za uspešno prodajo je danes pomembno še marsikaj drugega, ne le to, da je izdelek, ki ga prodajate, vrhunske kakovosti. Trdimo lahko celo, da je izdelek v določenih situacijah drugotnega pomena. Danes je trg namreč prenasičen s produkti in le redko kdo kupcem ponuja nekaj resnično unikatnega. Več izbire pomeni, da se kupci lahko odločajo, kateri izdelek bodo izbrali da jih moramo na čim več načinov prepričati, da je ravno naš izdelek tisti, ki ga želijo.

Dobra embalaža vam bo pomagala, da boste svoj izdelek lažje in hitreje prodali, medtem ko bo slaba embalaža kupce odvrnila ne glede na kakovost izdelka, ki se skriva v njej. Prva stvar, ki jo kupec zagleda na policah, ko vstopi v trgovino, je namreč ravno embalaža. Proizvajalec izdelkov mora zato poskrbeti, da njegova embalaža izstopa (seveda na pravi način) in tako pomaga k izdelku pritegniti čim več strank.

kaširanje

Nepremišljena izbira embalaže lahko vodi v konkretno zmanjšanje prodaje, zato pazite, da oblikovanje in izdelavo embalaže za svoje izdelke zaupate le najboljšim. V našem podjetju smo strokovnjaki za kaširanje, zato vam lahko ponudimo vrhunske izdelke po konkurenčnih cenah.

V podjetju Jamnik vas prijazno vabimo, da že na prvi sestanek pridete vsaj z okvirno idejo o tem, kako bi želeli, da je videti vaša embalaža. Veseli pa bomo tudi, če boste prišli kar s konkretnimi predlogi o tem, kako velik naj bo končni izdelek in kako težak, ter nam povedali, kakšna bo njegova vsebina. Pogosta je praksa, da kupec prinese ali pošlje izdelek, ki bo pakiran. Tako se naredi embalaža namensko posebej za omenjeni izdelek in se popolnoma prilega embalaži. Tako, da je dobrodošlo, da stranka tudi na sestanek pride kar z artikom, če ga že ima. Naši strokovnjaki vam bodo glede na vaše želje in zamisli predlagali, kateri material izbrati, da bo izdelek kar najbolj kakovosten, in kako bi ga lahko naredili še boljšega. Še preden bomo vaš izdelek poslali v proizvodnjo, bomo vsako našo skupno odločitev preizkusili na prototipu. Tako bomo dobili predstavo o tem, kaj deluje in kaj ne ter kje so še potrebne izboljšave, in skupaj bom ustvarili izdelek, ki ne bo kakovosti ne v dizajnu ne bo imel konkurence.

Kot podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1988, se ponašamo z veliko kilometrine na področju izdelave različnih vrst embalaže. Naše posebnosti so kaširana embalaža, embalaža iz polnega kartona, darilna embalaža in raznoliki kartonski prodajni displayi, ki vam bodo pomagali vaše izdelke predstaviti širnemu svetu. Imamo številne certifikate, ki zagotavljajo, da svoje delo dobro opravljamo in da so naši izdelki kar se da okolju prijazni.

Kako nastane kaširana embalaža?

Kaširana embalaža nastane s postopkom, ki se imenuje kaširanje. Kaširanje v najširšem pomenu besede pomeni lepljenje plasti tiskovine na nek drug material. V postopku izdelave kaširane embalaže se potiskano polo kartona prilepi na valovit karton, ki je lahko različnih debelin. Ta način izdelave kartonske embalaže je izjemno priljubljen in še posebej primeren za večjo embalažo. Za izdelavo kaširanje embalaže se običajno uporablja trdi karton nižje gramature, od valovitih kartonov pa so v tej industriji najbolj uporabljani dvoslojni, trislojni in celo petslojni valoviti kartoni.

Kaširanje ima številne prednosti.

Kaširanje embalažo dodatno utrdi. Ker gre za kaširano embalažo, torej embalažo, zlepljeno skupaj iz več plasti, ji to zagotavlja dodatno strukturno trdnost. Kot takšna je embalaža, narejena v postopku kaširanja, bolj obstojna, ima večjo nosilnost, manj nevarnosti je, da bi se ob prenašanju izdelka strgala, bolj varno jo lahko zlagamo drugo na drugo ter seveda bolje zaščiti svojo vsebino.

kaširana embalaža

Takšna embalaža je lepša. Ker embalaža igra ogromno vlogo pri odločanju kupca o tem, ali bo nek izdelek kupil ali ne, prodajalci svoje izdelke pakirajo v privlačno embalažo, ki bo pritegnila pozornost kupca iz pravih razlogov. Kaširani embalaži lahko enostavno dodamo še posebej dovršene potiske, saj pravzaprav tiskamo samo na zunanjo plast, preden posamezne plasti zlepimo v končni izdelek. Tako je embalaža, izdelana s kaširanjem, polna majhnih detajlov, ki jo naredijo nekaj posebnega. Njene barve so bogate, tisk pa visokokakovosten.

Če torej potrebujete embalažo, ki je močna in hkrati čudovita, je kaširanje odlična izbira za vas, saj v tem postopku nastane trdna embalaža, pri kateri so možnosti okrasitve skorajda neskončna. V podjetju Jamnik smo ponosni na to, da si za vsako posebej vzamemo čas. Vsaka stranka ima namreč unikatne želje in ravno tako je unikat tudi končni izdelek, zato je prav, da se vsakomur stoodstotno posvetimo in skupaj raziščemo vse možnosti izdelave embalaže, ki bo navdušila tako vas kot vaše kupce.

V kolikor bi želeli, da v našem podjetju izdelamo emlabažo za vaše produkte, nam lahko kadarkoli pošljete povpraševanje s klikom na to povezavo: www.jamnik.si/sl/povprasevanje

6. December 2023

Od standardnih do prilagojenih rešitev embalaže

Napredne embalažne rešitve za vaš izdelek
Preberi več

8. November 2023

Naj vaši produkti izstopajo med množico prazničnih daril

Izjemna darila si zaslužijo izjemno embalažo
Preberi več

3. October 2023

Veste, kakšna mora biti vaša TAKE AWAY embalaža?

Ni vsaka embalaža primerna za direkten stik z živili.
Preberi več

8. September 2023

TO tehnologijo potrebujete za vašo embalažo

Pogosto poudarjamo, da imamo v podjetju Jamnik d.o.o. znanje, ki nam omogoča ustvarjanje najlepših embalaž. Vendar pa samo znanje ni dovolj. Pomembna je tehnologija.
Preberi več

1. August 2023

Od ideje do izvedbe

Vabimo vas na potovanje skozi proces ustvarjanja edinstvene embalaže za vaš izdelek!
Preberi več

27. June 2023

Zmanjšujemo ogljični odtis

Pravijo, da je dobre stvari treba deliti. Zato želimo z vami deliti plod naših prizadevanj za zmanjšanje ogljičnega odtisa našega podjetja.
Preberi več

31. May 2023

Je recikliran karton res boljši za okolje?

Vsem nam je mar za okolje, kajne? Zato radi izbiramo materiale, ki so trajnostni in reciklirani. Karton je trajnostni material - preverite, kako izbrati pravega.
Preberi več

3. May 2023

Certifikat, ki sporoča, da vam je mar

Ste vedeli, da kar 80 % potrošnikov po vsem svetu od podjetij pričakuje, da bodo zagotovila, da njihovi papirnati izdelki ne prispevajo h krčenju gozdov ali k ogrozitvi naravnih habitatov?
Preberi več

2. May 2023

Embalažni trik za WAU efekt - primer dobre prakse

Vsi želimo, da bi naši izdelki izstopali na polici. S kombinacijo pravih efektov lahko poskrbite, da niti en kupec ne bo uspel iti mimo police z vašim izdelkom, ne da bi mu ta ukradel pozornost!
Preberi več

12. April 2023

Embalaža z vročim tiskom s folijo ali z metalic Pantone barvami?

Embalaža je ključnega pomena za uspešno predstavitev izdelka. Razkrivamo vam prednosti in slabosti embalaže z vročim tiskom s folijo ali z metalic Pantone barvami. Preberite več in odkrijte, kaj…
Preberi več

16. March 2022

UGRA certifikat

Jamnik je marca 2022 poleg štirih organizacijskih certifikatov pridobil še tehnični UGRA certifikat PSO. V podjetju smo ponosni, da smo prvi v Sloveniji, ki imamo PSO certifikat od kompetenčnega c…
Preberi več

12. June 2021

Jamnik d.o.o. v družbi najboljših

Vlaganje v razvoj in naše zaposlene, skrb za okolje in naše kupce so nas pripeljali v krog potrjenih podjetji z statusom Excellent Small & Medium Enterprises na kar smo izjemno ponosni. Še napr…
Preberi več

27. December 2020

Plastificiranje

V podjetju Jamnik lahko za vašo embalažo med drugim izberete plastifikacijo kartona. Namen plastifikacije je dodatna zaščita tiskovine.
Preberi več

16. December 2020

Izdelava škatel po meri za vse priložnosti in darila

Izdelava škatle po meri v našem podjetju je opravljena hitro in kvalitetno. Poskrbeli bomo, da bo vaša nova embalaža pritegnila vaše kupce.
Preberi več

9. December 2020

Valovit karton je vsestransko uporaben

Valovit karton je vsestransko uporaben in se najpogosteje uporablja za izdelovanje raznovrstne embalaže za najrazličnejše izdelke.
Preberi več

30. November 2020

Lepljenje

Lepljenje je tehnika spajanja dveh površin z lepilom tako, da se ne ločita več. Katero lepilo izberemo, je odvisno od tega, katere materiale bomo uporabili. Obstajajo različni materiali z različ…
Preberi več

8. October 2020

Kartonska embalaža po meri za različne namene

Kartonska embalaža je pomemben del podobe vsakega produkta. Embalaža mora biti privlačna na pogled, še vedno pa mora nuditi odlično zaščito produktom.
Preberi več

1. October 2020

Škatle / zloženke visoke kakovosti

Naša kartonaža se ponaša z visoko kakovostjo, naši izdelki pa so izdelani na trajnosten in okolju prijazen način. Kakovostna kartonaža lahko pozitivno vpliva na prodajo.
Preberi več

15. July 2020

Bonitetna odličnost

Ponosno oznanjamo, da smo si prislužili najvišje bonitetno priznanje - AAA platinasto bonitetno odličnost.
Preberi več

17. June 2020

Nov kodeks poslovne etike

Zadovoljne stranke, zaupanje in dolgoročno trdno partnerstvo, so ključni temelji našega poslovanja. To poslanstvo živimo tudi v praksi.
Preberi več

1. April 2020

Naložba v prihodnost

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija
Preberi več

14. November 2019

Cetifikat 22000:2005

V podjetju Jamnik odgovorno pristopamo k proizvodnji embalaže za prehrano in tako doprinašamo svoj del v verigi zagotavljanja varnih živil. Zavedamo se, da imajo ozaveščeni potrošniki velike zah…
Preberi več

19. November 2018

Potiskana embalaža, lepa in uporabna škatla je nekaj, kar res znamo.

Začetki družinskega podjetja Jamnik segajo v leto 1988. Izseku valovitega kartona se leto kasneje pridruži program kaširane embalaže, 1991 leta uvedemo še proizvodnjo zloženk iz polnega kartona…
Preberi več

18. November 2018

Nov 7-barvni KBA offset tiskarski stroj za tisk na karton

Krepitev naše konkurenčnosti na trgu, zagotavljanje konstantne kvalitete odtisa in hiter odziv za naše stranke - vse to smo pridobili z zagonom novega 7-barvnega KBA tiskarskega stroja z dvema lak …
Preberi več

17. September 2018

Nova investicija - stroj za foliotisk in izsek Yoco

Povečanje dodane vrednosti embalaže je trend pri pozicioniranju artikla na trgovske police. Foliotisk kot oblika dodelave potiskane embalaže je v porastu.
Preberi več

16. September 2018

Prihaja ISO 22000

V podjetju Jamnik d.o.o. smo v avgustu 2018 pričeli s pridobivanjem novega certifikata ISO 22000, ki skrbi za varnost živil.
Preberi več

15. September 2018

Kartonska embalaža po meri naročnika

Velik del naših škatel je narejen in skonstruiran posebej po željah in zahtevah naših naročnikov. Proces konstruiranja se začne, ko nam stranka opiše vse zahteve in ...
Preberi več
3d vzorčnik jamnik d.o.o.
Prijavite se na e-novice

Vaše osebne podatke bo Jamnik d.o.o., Barletova cesta 4s, Medvode, do preklica obdeloval za namen pošiljanja naših e-novic in ponudbe na podlagi vaše privolitve. To lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Več o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.