Od ideje do izdelka

Tehnologija in razvoj

Razvoj embalaže


Danes sta videz in izvedba embalaže ključnega pomena za uspeh na trgu. Razvoj embalaže se prične z okvirno idejo stranke o izgledu embalaže oziroma s konkretnim predlogom, vezanim na velikost, težo, vrsto proizvoda in pozicijo na trgu. Tehnologi v oddelku vašo idejo in zahteve tržišča razvijejo v produkt, ki bo s pomočjo tiska zaživel kot funkcionalna, estetska in praktična embalaža. Niti dva artikla nista enaka, prav tako ne embalaža. Zato se vsakemu kupcu maksimalno posvetijo in glede na bogate izkušnje in znanje poiščejo najboljšo rešitev. Vse od ideje, do izdelanega vzorca. Primernost izbrane rešitve preizkusijo še pred samo proizvodnjo. Obenem svetujejo izbiro materiala in vrste dodelave glede na design in želje. To nam omogoča morebitne spremembe in dodelavo do optimalne rešitve.

Ne pozabite, različni efekti in poudarjeni detajli na embalaži so lahko vaša konkurenčna prednost, izkoristite naše svetovanje in si z vrhunsko embalažo zagotovite odlično prodajo. Skrivnost je v škatli.

Grafična priprava


Leta 2009 smo formirali lastno grafično pripravo za tisk, leta 2017 pa pridobili še lasten CTP stroj za izdelavo tiskarskih plošč. Studio je programsko vrhunsko opremljeno, saj sledimo hitremu razvoju in trendom obdelave datotek in grafične priprave. To nam poleg strokovnega znanja omogoča hiter in kvaliteten pregled pridobljenih datotek za tisk, morebitno korekcijo le-teh, pripravo form za tisk in pripravo vseh vrst efektov in orodij za nadaljnjo proizvodnjo. Stranki nudimo tudi 3D pogled designa pred samim tiskom. Uporabljamo profesionalne grafične programe za oblikovanje kolekcije Adobe programov in program PitStop, precejšen del priprave za tisk pa se izvaja na Esko programih. Sprejemamo vse pogostejše tipe datotek. V želji, da je končni izdelek brezhiben in izdelan v dogovorjenem roku, smo pripravili nekaj osnovnih navodil za pripravo designa za tiskano embalažo.
Navodila za pripravo

Tisk


Imamo dva offset tiskarska stroja. Roland 705 ima možnost tiskanja 5 barv in UV laka. Leta 2016 smo izvedli veliko investicijo z nakupom novega tiskarskega stroja KBA Rapida 106. Sestava stroja nam omogoča tisk 7 barv in dveh lakov z enim prehodom. Stroj ima vgrajen najnovejši merilni sistem nanosa barv preko kamer.

Vrsta tiska: ofset + lak na vodni osnovi + UV lak + prehrambeni lak
Format tiska: 1020 x 740mm (maksimalen format pole 1060 x 750mm; minimalni format pole 340 x 480mm)
Materiali: karton min 180g; max: 800g oz. kartoni do debeline 1mm Barve za tisk: CMYK + Pantone barve, UV barve, prehrambene barve, obstojne barve
Posebnosti: mat – sijaj (UV) efekti, parcialni lak efekt, granulat efekt, lak s svetlečimi delci, tisk na metaliziran karton

Kaširanje


Tiskovino lahko kaširamo na karton, s čimer dosežemo povečano obstojnost, trdnost in nosilnost embalaže.

Format: min 340 x 480mm; max 1050 x 1400mm
Materiali: karton + valoviti karton od 2 – 5 slojnega ter karton + lepenka do skupne debeline 2,0mm

Topli tisk s folijo


Topli tisk s folije je posebej primeren za embalažo, ki zahteva posebno pozornost, saj odtis folije z izgledom doda embalaži dodano bogato vrednost. Ta tehnika velja, zaradi obstojnosti in tudi sijajnosti barv za posebej ekskluzivno. Ponujamo vam širok spekter barvnih folij.

Format: min 380 x 450; max 1060 x 750
Folije: srebrna, zlata, bronasta - kot standardne in vse vrste barvnih ter holografskih folij

Plastificiranje


Plastificiranje ali tako imenovan folio tisk je zelo primeren za embalažo, ki zahteva posebno trpežnost.

Format: min 250 x 250mm; max 1000 x 1400mm
Možnosti: sijaj ali mat, soft touch folija, specialne folije z vizualnimi in strukturnimi efekti

Izsekovanje


Strojno: min 340 x 370mm; max 740 x 1040mm
Posebnosti: različne vrste perforacije, različne vrste izseka, Braillova pisava, preganje

Lepljenje okenc


Maksimalen format odprte zloženke: 700 x 1000 mm
Materiali: PP, PS, PET debelin od 30 do 175 mikronov

Lepljenje


Maksimalen format odprte zložene: 1100 x 1030 mm
Materiali: valoviti in trdi karton; 1 do 6 – točkovno
3d vzorčnik jamnik d.o.o.
Prijavite se na e-novice

Vaše osebne podatke bo Jamnik d.o.o., Barletova cesta 4s, Medvode, do preklica obdeloval za namen pošiljanja naših e-novic in ponudbe na podlagi vaše privolitve. To lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Več o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.